Колумбийският певец Камило бе големият победител на наградите "Грами" за латино музика за 2021 г., съобщи ЮПИ.

Камило си тръгна от церемонията с четири отличия, като бе номиниран в десет категории. Той бе награден за най-добър поп вокален албум за "Mis Manos"и за най-добро поп парче за "Vida De Rico" в сътрудничество с Едгар Барера.

"Patria y Vida", която се превърна в синоним на протестите в Куба през лятото, след като фразата се превърна в лозунг на демонстрантите, бе отличена за песен на годината.

Церемонията за наградите мина под мотото "Преоткриваме живота чрез музика" и бе излъчвана на живо от "Ем Джи Ем Гранд гардън арина" в Лас Вегас.

Сред другите носителите на годишните награди са Каетано Велос и Том Велосо за албума на годината "Talvez", Джулиана Валдес бе обявена за най-добър нов артист.

Панамският изпълнител Рубен Блейдс стана личност на годината като признание за кариерата и политическата му активност.

Бед Бъни закри шоуто с изпълнение на "Maldita Pobreza" от албума "El Ultimo Tour del Mundo", който бе отличен за най-добър албум за ърбан музика.

Кристина Агилера, която за пръв път бе на сцената на наградите "Грами" за латино музика през 2001 г., се завърна в шоуто с изпълнение на нейната "Pa Mis Muchachas" заедно с Нати Пелусо, Ники Никол и Беки Джей.