Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прекрасна новина е, че новата първа политическа сила "Продължаваме промяната" има сериозни намерения за съдебна реформа.

Но в този момент това не може да е първият й приоритет - има по-належаща болест от Иван Гешев и тя се казва COVID-19. 

Това важи за всички партии с амбицията да съставят кабинет в следващите седмици и да управляват - независимо дали за година или четири. Предизборната кампания мина - вече няма нужда да се притеснявате от 80-те процента неваксинирани и колко гласа ще загубите, ако посмеете да кажете нещо повече от плахо "ваксинирани сме, ваксинирайте се и вие".

Най-важният въпрос пред "Продължаваме промяната" и нейните партньори в бъдещ кабинет е кой ще е министър на здравеопазването и какви мерки ще предложи за ограничаване на пандемията от COVID-19, за по-ефективното спазване на тези мерки и за по-ефикасна ваксинационна кампания.

Защото проблемите от преди година все още са налице - България остава най-неваксинираната държава в ЕС, с огромна част от популацията, която се страхува от ваксинацията и с по-малка част, която въобще не вярва в съществуването на болестта. Тези хора се нуждаят отчаяно от адекватна информационна кампания - такава не получиха нито в предишното управление, нито по време на два служебни кабинета на Румен Радев.

Нужни са не само навременни мерки - каквито по признание на настоящия служебен министър Стойчо Кацаров бяха отменяни именно заради кампанията - но и тези мерки да се спазват.

Както показват данните от последната седмица преди вота, например, в България има най-малко проверки в София - едва 197 за седмица при 1,4 млн. население, и най-много във Варна - над 1000 при 400 хил. души население. Същевременно в столицата предписанията са повече от проверените обекти, а в много градове в страната се правят десетки и дори стотици проверки без почти никакви санкции.

Накратко - дали мерките се спазват, или не не се контролира адекватно.

Това трябва да е първият приоритет на ПП. И това е най-лесният начин оттам да докажат - държавници ли са или поредните популисти.

Коментари

короната

Предлагам популярните анти ваксъри да се заразят публично с вируса, това Копейкин, Руменчо Петков, Мангъров....

Цъ,

Първата задача на харвардските измамници не е Ковид или просперитета на държавата. Първата им задача е да смачкат спец правосъдието и главатаря на прокурорите. Да отпаднат всички обвинения и запори на Черепа, Бобокови, руските шпиони около РРадев, Баневи, Арабаджиеви... А докато изпълняват тази основна задача да забършат още десетки милиони като от ББР, през Фонда на фондовете....

.....

Анджък! Както и да паднат всякакви запори и обвинения на добрия олигарх П. Нещо подобно на 09.09.1944 г.

Ц-ц-ц-ц!

Ам къде остана защитата на ЛГБТ-то бе, брато!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.