"Аз доведох Радев на "Позитано" и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се случи между нас двамата. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Не приех и групата не прие, когато той дойде в парламента, и каза: Вие сте статуквото. Промяната е на площадите.

Ние не сме статуквото, водихме битка с Борисов. Тогава групата доста се напрегна, успокоих я."

Това заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП в оставка, в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Тя не каза дали ще гласува на втори тур за президент и заяви, че всички ще разберат как ще постъпи в неделя, защото гласуванията й са публични.

Нинова даде за пример и друго различие с президента -  не споделяла неговия принцип "гражданите срещу партиите". Тя е говорила с Радев и по адрес на поведението на Антон Кутев:

"Предупредих Радев, че докато Антон Кутев е говорител на служебното правителство, да не изразява партийни позиции. Злепоставя президента така, казах му го на Радев. Когато ми иска публично оставката, ангажира служебния кабинет. Да дойде на заседание и да го каже."

Тя показа оставката си в студиото на БТВ, адресирана до всички членове на БСП.

"Оставката е факт и връщане назад няма", отсече Корнелия Нинова. 

Тя не пропусна да обвини и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че насъсквал срещу нея вътрешната опозиция в БСП.

"Борисов хранеше през годините задкулисието в БСП. Даваше им обществени поръчки по време на управлението си – няма да споменавам имена днес.

Когато Борисов падна от власт, тази част се премести при служебния кабинет. Едни и същи хора се хранят от всяка власт, а ние говорим, че се борим с корупцията.

В името на партията мълчах", заяви Нинова.

Тя разказа, че вече е провела първи разговор с ПП за съставяне на правителство и изрази мнение, че БСП трябва да присъства в него включително със свои кадри.

 
В същото време евродепутатите от БСП огласиха декларация за подкрепа на Румен Радев на балотажа.