Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка и обяви, че започва преговори с ПП за кабинет.

"Вчера получих обаждане от Кирил Петков и Асен Василев и покана за преговори за правителство. Приехме поканата, започваме преговори за правителство. Първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща. Като разумни, диалогични и принципни хора", каза Корнелия Нинова. 

За да вземе решение да подаде оставка, Нинова изчакала окончателните резултати. Оценила резултата като катастрофален и решила, че сама ще поеме отговорност за това.  

"От вчера една група в БСП ми иска оставката, тя не ме впечатлява, защото тези хора го правят от 5 години. Други звънят и пишат и казват да не се подава оставката. На тях благодаря. Абсолютна изненада е, че оставката ми иска служебният кабинет чрез говорителя си Антон Кутев, който не го прави пред Висшия съвет, а публично. Абсолютна изненада е, че инициативният комитет на президента Радев ми иска оставката. На тези две структури предлагам да не се занимават с партийно строителство. Служебният кабинет си има достатъчно кризи, а инициативният комитет да си гледа балотажа - да не се занимават с партийно инженерство", каза Корнелия Нинова.

Лидерката на БСП сподели, че искала да изчисти партията от зависимости, а според нея вътрешната опозиция се отглеждала от Борисов. Борисов падна от власт и тази опозиция се прехвърли в служебния кабинет - тя кадрува и тя получава обществени поръчки, добави тя.

Какво следва?

Национален съвет тази събота ще одобри мандат за водене на преговори за кабинет. Конгрес в началото на януари ще констатира  оставка на Нинова. Дотогава тя ще е председател на БСП.

Малко след това от инициативния комитет на Румен Радев разпространиха позиция, в която отричат да искат каквито и да било оставки.

"По повод появили се в публичното пространство твърдения и оценки относно дейността на Инициативния комитет, заявяваме:

Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност.

Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност.

Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия.

Единствената цел на Инициативния комитет е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент на Република България."

Това заявиха от комитета.

Ключови думи

Коментари

курнелата

Сватя Курнела сладко си живя при Бацо Тулупа и сега след тоз живот БСПто е на път да оттече в канала, което в същност е един логичен процес, при условие, че Москва вече има много по повратливи маши в България. Тази партия от момента на своето създаване е била и е оръдие в ръцете на руския империализъм в България....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.