Бившият министър на вътрешните работи и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Софийска област Младен Маринов е извикан на разпит в МВР, пише в. "Сега", като не цитира източник.

В последните дни името му бе замесено от служебния вътрешен министър Бойко Рашков в контакти с криминално проявени личности, а Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) заяви, че ще проверява какви контакти е имал Маринов с охранителната фирма "Делта Гард".

Цялата сага започна преди седмица, когато Антикорупционният фонд изпрати на МВР сигнал за връзки между бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов и собствениците на "Делта Гард" ЕООД Димитър Спасов, известен с прякора Митко Каратиста и Марин Милчев Русев. Към такава възможна връзка насочвали и твърдения на свидетели в разследването "Осемте джуджета".  Данните са от 2005 г.

Вътрешният министър Бойко Рашков разпореди проверка на ГДБОП. А преди три дни на брифинг Рашков пусна запис от 2005 г. как Маринов се е срещал с криминално проявени лица и каза, че в министерството имало данни за връзки на кандидат-депутата от ГЕРБ за връзки с Митьо Очите и Маргините.