Люис Хамилтън записа великолепна победа в Гран При на Бразилия във Формула 1 и запази шансове да защити световната си титла, макар че все още догонва Макс Верстапен три кръга преди края.

Нидерландецът води с 14 точки и продължава да бъде в ролята на фаворит. Той се нареди втори, което е утеха, а трети е Валтери Ботас, вторият пилот на "Мерцедес".

Хамилтън постигна една от най-впечатляващите си победи въобще. Той понесе две наказания - заради сменен двигател и казус със задното крило след петъчната квалификация. Заради дисквалификация потегли последен в спринтовата надпревара вчера, проправи си път до петото място, но смяната на агрегат го прати с още пет места назад на стартовата решетка - десети.

Още на първите обиколки обаче започна да си проправя път напред. Първи тръгна Ботас, изпреварен обаче от Верстапен и неговия съотборник Серхио Перес. Не след дълго Хамилтън ги застигна, мина пред финландеца след нареждане от бокса и се залепи зад Перес.

Кола за сигурност (заради катастрофи) допълнително помогна на Люис - на два пъти. Започна надлъгване със смяната на гуми и изглеждаше, че за кой ли път този сезон то бе спечелено от "Ред Бул", тъй като и след втората смяна Хамилтън (задмина Перес след паметна битка между двамата с разменени изпреварвания в 18-ия тур) беше на над 3 секунди зад Верстапен. Ботас отчете по радиото, че е изпусната двойна победа.

Хамилтън обаче бе доста бърз и застигна опонента си. Той опита да го изпревари в 48-ата, но Макс се защити. Това стана и на 58-ата. На следващата обиколка обаче лидерът в шампионата нямаше какво да направи, британецът мина пред него и до края нямаше проблеми да удържи челната позиция. Перес поне направи най-бърза обиколка и така отне 1 точка от Хамилтън.

Идният уикенд е Гран При на Катар - до края всяко състезание може да е като финал.