Националният ни отбор записа престижно равенство 1:1 като гост на Украйна в контрола, играна в Одеса. Радослав Кирилов откри в 35-ата минута, а в 80-ата Тарас Степененко изравни.

Силен мач направиха и двамата ни вратари Николай Михайлов и Светослав Вуцов, които пазиха по едно полувреме. Три гола на украинците, четвъртфиналисти на Евро 2020, не бяха зачетени заради засади. Те имаха почти пълно превъзходство.

В понеделник България завършва световните квалификации с гостуване на Швейцария. За нас двубоят е само за престиж.

Селекционерът Ясен Петров бе принуден да направи много промени от първоначалните си намерения заради контузии на титуляри.

Украйна започна мощно и още в първите минути можеше да поведе в резултата, но Зинченко от "Манчестър Сити" направи пропуски. Обсадата продължи с нови опасности пред Николай Михайлов. В 15-ата Добвик вкара, но от засада.

Така в 35-ата минута България поведе - по доста куриозен начин. След изритана топка от Михайлов домакините направиха куп грешки, преди Кирилов да търкулне топката във вратата, но трябва да се отчете и неговата настойчивост. Нещо, за което наши футболисти често са критикувани - заради липсата й.

Малко след това Украйна пропусна да изравни.

След почивката не се промени почти нищо - играещите в синьо продължиха да натискат. Разликата е, че този път дебютантът Вуцов бе последната им преграда. Имаше и греда. В 55-ата украинците пак се разписаха от засада. Това стана и в 67-ата, така резултатът остана непроменен. А Ярмоленко и Яремчук продължиха с неточния мерник.

Все пак логиката възтържествува в 80-ата, когато Степаненко успя да преодолее Вуцов-младши - 1:1. В последните секунди по чудо не се стигна до пълен обрат - нашите извадиха късмет, а и Вуцов бе блестящ.