Кандидат-депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев опроверга във Facebook политическо внушение от снимка, направена и разпространена от оператор на бТВ.

Кадърът показва Георгиев, който тегли след себе си голям куфар, докато върви по улицата със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

Кадърът с поста на Евгени Генов.

„За разлика от информациите за новопоявили се машини за гласуване всеки ден от къде ли не, изнасяни от различни източници, от куфара на снимката, на която сме с Дани Митов, няма да изскочи заек!“, пише Георгиев.

И уточнява, че става дума за официално предоставена от ЦИК машина за гласуване, с която от ГЕРБ трябва да популяризират сред симпатизантите си машинния вот. Такива машини са получили всички партии, допуснати до участие в изборите.

Вижте и пълния текст на Георг Георгиев:

Във връзка с разпространени от оператор на bTV снимка с текст, предполагащи политически внушения, съм длъжен да споделя с всички, че:

- както всички останали партии, така и ГЕРБ е получила демонстрационни машини за гласуване, с които да бъдат обучавани гражданите;

- ГЕРБ получи 2 машини официално с писмо, с пълномощно и по опис от ЦИК;

- и двете машини имат демо версия на софтуера и номерата за гласуване са само до 20. Освен това обучителният софтуер е с измислени партии и преференции;

- въпросната машина от снимката е същата демонстрационна машина, с която преди дни беше направена демонстрация пред журналисти в Централата на ГЕРБ;

В този ред на мисли, мога да уверя оператора от bTV, че интерпетацията му на снимката е доста подвеждаща, колкото и шеговито да е поднесена. За разлика от информациите за новопоявили се машини за гласуване всеки ден от къде ли не, изнасяни от различни източници, от куфара на снимката, на която сме с Дани Митов, няма да изскочи заек!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ