Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трима астронавти от САЩ и един от Германия излетяха снощи на шестмесечна мисия в орбита в Международната космическа станция (МКС), предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Те потеглиха от Флорида с ракета "Фалкон-9" на компанията "Спейс екс". Тяхната капсула "Дракон" трябва да се скачи с МКС по-късно днес.

Ракетата „Фалкон-9“ на стартовата площадка два дни преди пуска. Снимка АП / БТА

 

Излитането им бе приветствано с аплодисменти в контролната зала на "Спейс екс". В третия екипаж от пилотираната мисия на "Спейс екс" са Раджа Чари, Томас Маршбърн и Кайла Барън от НАСА и германецът Матиас Маурер от Европейската космическа агенция.

Астронавтите бяха поставени под карантина в космическия център "Кенеди". По план трябваше да излетят в края на октомври, но полетът им бе отложен неколкократно заради лошо време и заради здравословен проблем на един от тях.

Затова космическата агенция реши да върне четиримата астронавти от втория екипаж на пилотираната мисия на "Спейс екс" и така те не можаха да се засекат в МКС с третия екипаж.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.