Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Астронавтите, които трябва да напуснат Международната космическа станция през уикенда, ще са принудени да използват памперси при прибирането си на Земята, тъй като тоалетната в тяхната капсула е извън строя, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Астронавтката на НАСА Меган Макартър описа вчера ситуацията като "неотговаряща на най-високите стандарти", но поддаваща се на справяне.

Космическият полет е пълен с множество малки предизвикателства, каза Макартър на пресконференция, в която участва от орбита. Това е просто още едно от тези, с които ще се сблъскаме, затова не се тревожим прекалено.

Пътуването към Земята ще трае 20 часа.

Френския астронавт Тома Песке каза на журналистите, че изминалите 6 месеца са били доста натоварени за него и колегите му. Астронавтите извършиха поредица от излизания в космоса, за да регулират електроснабдителната мрежа, изтърпяха непредвидени тласъци на двигателя, предизвикани от скачени руски компоненти, накарали МКС да започне да прави кратки завъртания, и посрещнаха на борда частен руски снимачен екип.

Астронавтите трябваше да се заемат и с теча от тоалетната като издърпат панели в капсулата, под които се била събрала урина. Проблемът бил забелязан за пръв път по време на частния полет на "Спейс Екс" през септември, когато се извадила тръба и под панелите на пода се разляла урина.

Инженери установиха, че капсулата не е структурно компрометирана от телесната течност и ще е безопасна за полета към Земята.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.