Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ракета "Фалкон 9" излетя към Международната космическа станция. На борда й има 3,3 тона оборудване и материал за експерименти, както и два от шестте нови соларни панела, които трябва да захранват с енергия станцията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

След изстрелването на ракетата от космодрума Кейп Канаверъл във Флорида от нея се отдели капсулата "Дракон" на частната компания "Спейс екс". Тя ще се скачи с МКС утре.

На борда на апарата има и млади екземпляри от вида калмари Euprymna Scolopes. Чрез тях ще се изучава ефектът на безтегловността върху взаимодействието между бактериите и техните гостоприемници. Част от калмарите за целта ще бъдат изложени на борда на МКС на бактерии, а други ще останат непокътнати. След 12 часа те ще бъдат замразени до тяхното връщане на Земята, където ще бъдат изследвани.

А соларните панели пък ще бъдат инсталирани при няколко космически разходки на астронавтите от МКС. Ще се използва и роботизираната ръка на станцията. Неотдавна беше открита петмилиметрова дупка в ръката след сблъсък с космически боклук, но това както изглежда не пречи тя да действа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.