"Дълго време отказвах да вляза в социалните мрежи, но мисля, че сега е подходящият момент да го направя."

Това пише президентът на БФС Борислав Михайлов в първи пост на новосъздадената си страница във фейсбук, обявена като "личен блог".

"На тази страница ще имате възможност да се информирате за моята дейност като президент на Българския футболен съюз. Тук ще споделям мисли, ще коментирам различни теми, ще публикувам снимки и видеа... За да може всеки български футболен фен да следи отблизо нашата работа", завършва посланието на Михайлов, преизбран наскоро за шеф на футболната ни централа в битка с Димитър Бербатов.

По-горе той цитира мисъл на Пеле - за общите усилия на всички в отбора, която е чул от своя баща и първи учител в живота и футбола Бисер Михайлов. Вратарят на Четвъртите в света добавя, че влизането му в социалните мрежи било една от първите стъпки за обещанията, които е дал на конгреса на БФС - за "много промени в българския футбол".

Посрещането от потребителите на мрежата обаче не е особено радушно, както личи от коментарите под поста на Михайлов. Повечето са критични и негативни.

А засилена ПР активност по отношение на дейността му се забелязва и в сайта на БФС в последните месеци. Все по-често се публикуват положителни новини около боса, негови изявления, опровержения на публикации и т.н.