"Лудогорец" записа трета поредна загуба в Лига Европа - 2:4 като гост на португалския "Брага". "Орлите" са последни с 1 т. в група F и не могат да се борят за първото място. Заемат го иберийците с 9 т., "Цървена звезда" е със 7, а "Мидтиланд" има 5. Датският тим спечели с 1:0 в Белград и това всъщност остави теоретични шансове на българския шампион за втората позиция.

Това обаче минава през две задължителни победи - първата срещу "Звезда" на 25 ноември и след това с "Мидтиланд" в Разград, като датският тим и преди това не бива да печели срещу "Брага". 

Благоприятна развръзка в тази сложна схема би осигурила второ място. То ще означава плейоф за продължаване на осминафинал в Лига Европа срещу третия от групите на Шампионската лига. Или поне третото, което праща заелите го състави срещу вторите от групите в Лигата на конференциите. И победителите продължават в елиминациите на третия по сила евротурнир.

Играта на "Лудогорец" обаче никак не показва, че отборът е способен да се отлепи от последното място. Двубоят с "Брага" бе един от най-слабите на "зелените" в Европа в последните години.

Загубата можеше да е по-тежка.

Домакините направиха пропуски до откриването на резултата в 25-ата минута. Тогава точен бе Ал Мусрети. Малко след това "Лудогорец" съумя да изравни чрез Пиерос Сотириу в 33-тата. Това се оказа моментен проблясък - още в 37-ата Медейрош върна аванса на "Брага".

Бързо дойде нов удар, нанесен от Галено в 40-ата - 3:1.

Всичко свърши в 73-тата, когато Гонзалес вкара четвъртото попадение за португалския състав. Преди това Кирил Десподов пропусна да намали. 

Крайният резултат - 2:4, оформи Игор Пластун в 79-ата.