"Лудогорец" загуби от "Брага" с 0:1 в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа на стадион "Хювефарма арена" в Разград. 

"Брага" започна силно срещата и можеше да поведе в 6-ата минута. Тогава футболист на гостите проби отляво и подаде на застаналия фронтално срещу вратата Юри, който стреля от границата на наказателно поле, но топката се отби в лявата греда.

В тази ситуация домакините се измъкнаха, но само минута по-късно португалският отбор реализира от идентична ситуация. След пробив отляво Секеира подаде на Орта, който стреля неспасяемо във вратата на Кахлина - 1:0.

"Орлите" отвърнаха със свое попадение само 3 минути по-късно. След центриране от фаул Са прати кълбото в мрежата зад Матеуш, но страничният съдия вдигна флага си за засада. Проверката на ВАР показаха, че е бил прав.

След това драматично начало и двата отбора загубиха остротата в атаките си. "Брага" владееше повече топката, но чистите положения отсъстваха. Първият точен удар към вратата на португалския отбор падна чак в 44-ата минута, когато Сотириу получи кълбото и отправи тежък удар. Въпреки че топката попадна право в Матеуш, стражът я изтърва, но нямаше в близост футболист на "Лудогорец", който да реализира.

През второто полувреме повечето положения бяха пред вратата на Кахлина. Все пак в 58-ата минута Текпетей получи топката от корнер на Десподов, но ударът му бе слаб и не затрудни Матеуш. 

В 65-ата капитанът на португалците Рикардо Орта стреля към вратата на домакините, но Пластун блокира удара. 

В 73-ата минута гостите удариха втора греда. Марио Гонсалес отигра топката с глава след пас от корнер, но за щастие на "орлите" тя се отби в сглобката на Кахлина от външната ѝ страна. 

В 82-ата минута "Лудогорец" имаше претенции за дузпа. Чибота тръгна да се надиграва с Фабиано в наказателното поле и след рикошет топката удари ръката на десния бек на "Брага". Реферът отказа да даде дузпа и ВАР не го принуди да прегледа отново ситуацията.

До края на срещата "Брага" имаше възможност да покачи резултата. В 89-ата минута удар на футболист на гостите мина на сантиметри от десния стълб.

След тази загуба "Лудогорец" заема четвърто място в групата си с 1 точка, след 3 изиграни срещи. Начело е "Цървена звезда" (7 точки), следван  от "Брага" (6 т.) и "Мидтиланд" (2 т.).

На 4 ноември българският тим ще пътува за Поргугалия в опит да отмъсти на "Брага" за нанесеното поражение.