Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Възможно е някой умишлено да е поставил боен куршум в пистолета, с който Алек Болдуин застреля операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на "Rust". Това обяви Джейсън Боулс - адвокат на оръжейника Хана Гутиерес, чиято задача е била да се грижи за сигурността на оръжията по време на зансемането на филма, предаде Ройтерс.

Боулс настоява, че клиентката му е извадила боеприпаси от кутия, която по думите й съдържала само халосни патрони. Адвокатът твърди, че е възможно някой нарочно да е поставил бойни куршуми в кутията.

"Страхуваме се, че това може да се е случило, че някой е възнамерявал да саботира този комплект халосни куршуми, като умишлено е поставил бойни", каза Боулс в сутрешния блок на Ей Би Си - "Добро утро, Америка". "Не казваме, че някой е имал намерение да предизвика убийство, но той е искал да направи нещо, да предизвика инцидент на снимачната площадка. Вярваме, че това се е случило."

Говорителка на продуцентите Rust Movie Productions не коментира версията на Боулс. Компанията заяви, че разследва инцидента и не е получила официални оплаквания относно безопасността на снимачната площадка в Санта Фе, Ню Мексико.

Властите разследват случая и няма повдигнати обвинения срещу конкретни лица.

"Хана никога не е и подозирала, че е възможно да бъдат поставени бойни куршуми в кутията", добави Боулс в изявление по-късно в сряда.

Операторката Халина Хътчинс беше убита на 21 октомври, когато пистолет, който Болдуин държеше, изстреля боен куршум, съобщи полицията. Помощник-режисьорът Дейв Холс заявил малко преди това на Болдуин, че пистолетът е "студен" - термин в индустрията, означаващ, че е безопасен за употреба.

Боулс каза, че Гутиерес е проверила пистолета, преди да го предаде на Холс. Тя завъртяла цилиндъра и показала на Хол всяка от камерите, които според нея били заредени с шест халосни патрона, каза той. След това Холс занесал пистолета в църквата, където Болдуин репетирал сцена.

Той каза, че Гутиерес е приела сериозно работата си, обучила е Болдуин и други актьори от филма как се борави с огнестрелни оръжия и "направи всичко по силите си, за да осигури безопасна снимачна площадка".

Ден преди инцидента оператори напуснаха продукцията в протест срещу лошите условия на работа.

Запитан кой умишлено би поставил бойни куршуми в кутията с халосни патрони, Боулс каза в предаването "Днес" по Ен Би Си, че може да е човек, който е искал да "докаже правотата си, да демонстрира, че е недоволен, че е нещастен".

"И ние знаем, че хора вече бяха напуснали снимачната площадка предишния ден", каза той.

Болдуин, който също беше продуцент на филма, каза, че е с разбито сърце и сътрудничи на властите. Във вторник той сподели съобщение в социалните медии от член на екипа, който оспори твърденията за разпуснатото отношение по въпроса за безопасността на снимачната площадка.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.