"Тя бе моя приятелка. Ние бяхме много добре смазан екип и снимахме филм, когато стана това ужасно нещо."

Това заяви актьорът Алек Болдуин, който говори вчера за първи път публично след фаталния инцидент на снимачна площадка, при който простреля случайно операторката на новия си филм. Холивудската звезда се появи по време на импровизиран разговор с фотографи и снимачни екипи край автомобилен път във Върмонт, съобщи днес бТВ. 

"Шансът такъв фатален инцидент да се случи по време на сними е едно на трилион", подчерта вчера Болдиун, в кадрите, разпространени от портала Ти Ем Зи. 

Припомняме, че освен смъртта на операторката Халина Хътчинс, Болдиун рани тежко и режисьорът Джоуел Соуза. Актьорът стреля с реквизитен пистолет, който обаче се оказал зареден с бойни патрони. Звездата твърди, че е бил уверен преди това, че оръжието е напълно безопасно. 

Все още не са повдигнати никакви обвинения за смъртноносния инцидент, а шерифството в окръг Санта Фе съобщи, че разследването ще отнеме време. 

Вчера самият Болдун отказа да прави повече коментари, именно заради течащото разследване. Все пак актьорът потвърди, че комуникира със съпруга на Хътчинс. 

"Той е шок, има 9-годишен син. В постоянен контакт сме с него, защото сме много разтревожени за неговото семейство и дете", добави Алек Болдиун.