"Левски" успя да вземе връх над "Славия" в столичното дерби от 14-ия кръг на Първа лига - 1:0 на стадиона в "Овча купел". Повече от половин час "сините" играха с човек повече, но въпреки това победата дойде трудно - Билал Бари вкара в 81-ата минута.

В началото на второто полувреме се стигна до дискусионно решение с отменена дузпа за "Левски".

До тази вечер "сините" бяха в лоша серия срещу "белите" за първенство. "Славия" обаче разочарова, като за целия мач не създаде нито една голова възможност.

Не беше изтекла и първата минута, когато Здравко Димитров можеше да открие, но пропусна от чиста позиция. След това нападателят на гостите имаше и други възможности.

Второто полувреме започна интересно. Венцислав Керчев спря с нарушение акция на Бари. Съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа и даде жълт картон на защитника, оказал се последен. При разглеждане на ВАР обаче бе преценено - доста спорно, че фалът е извършен извън наказателното поле. А картонът остана само жълт.

От свободния удар Георги Миланов бе близо да отбележи - вратарят Светослав Вуцов изби топката, която се отби в напречната греда.

В 61-ата Ерол Дост направи безумно нарушение, след като имаше вече жълт картон и заслужено пое към съблекалнята. "Левски" усили натиска и постави на изпитание Вуцов и неговите съотборници.

Упорството на гостите даде резултат в 81-ата - Радослав Цонев даде отличен пас на Бари, който отблизо не остави никакъв шанс на Вуцов. До края на срещата имаше изблици на нерви от скамейката на "Славия" и провокации между агитката на "Левски" и Вуцов. Неотдавна вратарят открито се обяви като фен на ЦСКА, независимо, че е от левскарски род и юноша на клуба от "Герена".

В крайна сметка "Левски" взе трите точки и вече мисли за топ 6 - 3 т. го делят от заемащия тази позиция "Берое". "Славия" е на четвърто място с 6 пункта повече от столичния му противник.