Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мишел Платини и бившият президент на ФИФА Сеп Блатер се сдобиха с повдигнати обвинения за измама от швейцарската федерална прокуратура. Разследването срещу тях продължи шест години и в основата му е прословутият хонорар от 2 милиона швейцарски фанка (2,2 млн. долара), изплатен от Блатер на Платини за "консултантски услуги" през 2011 г.

Въпросният превод е и една от причините за проблемите на бившите футболни шефове както във ФИФА и УЕФА, така и с правосъдието. Те бяха принудени да напуснат всички постове, а ФИФА, централата на която е в алпийската страна, ги съди отделно. Имат и забрани да заемат ръководни длъжности в най-популярния спорт.

Според обвинението в Швейцария хонорарът е "ощетил активите на ФИФА", а бившият капитан на Франция е "забогатял незаконно". И двамата отричат действия извън закона. Хонорарът бил изплатен заради това, че Платини експертно консултирал Блатер в периода 1998-2002 г. Те обаче не са имали валиден контракт, а само устна договорка.

Делото ще започне в съда в град Белинзона.

Основните обвинения са за измама, но и двамата имат още по няколко.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.