Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ФИФА заведе съдебни искове в Швейцария в опит да възстанови прословутите 2 милиона франка, платени през 2011 г. от бившия президент на централата Сеп Блатер на бившия президент на УЕФА Мишел Платини като хонорар.

Французинът беше осъден за тези пари и принуден да напусне поста си в Европейската футболна централа. Наказанието му да е без право да заема висши позиции във футбола изтече наскоро. Платини беше и вицепрезидент на ФИФА.

Според централата хонорарът е определен като „незаконно плащане“, цитирайки решението на Швейцарския върховен съд.

ФИФА обеща, че ако парите бъдат възстановени, въпросните средства и лихвите, начислени през последните осем години, ще бъдат изцяло разпределени за развитието на футбола, където "първоначално е трябвало да бъдат инвестирани".

Блатер беше президент на ФИФА между 1998-2015 г. Той и в момента той изтърпява наказание извън спорта до 2022 г. 

До момента Сеп Блатер и Мишел Платини не са коментирали решението на ФИФА да ги съди.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.