Националният селекционер Ясен Петров обяви списъка с играчите за последните два мача за годината - контролата с Украйна на 11 ноември и световната  квалификация с Швейцария на 15-и. 

Тимът ни няма шансове за класиране за Мондиал 2022 и ще гостува на швейцарците за престиж - те водят битка с Италия за първото място.

От избраните отново липсва вратарят Даниел Наумов. Не е призован също защитникът Валентин Антов, който се представи слабо в последните двубои, пък и не играе в италианската Серия Б. Не са пратени покани на Кристиян Малинов, на Спас Делев, на контузилия се снощи Петър Витанов...

За сметка на това екипа герба ще сложи Георги Минчев, който е съотборник на последния в "Локомотив" (Пловдив) и заби хеттрик във вратата на ЦСКА-София.

Контузия отново вади от сметките Антон Недялков, но поне се завръща капитанът Георги Костадинов.

Нов, освен Минчев, е Алекс Петков от "Арда". Той е син на бившия играч на ЦСКА Милен Петков, а неотдавна мина през "Левски". Неособено познато име е и Едисон Йорданов, който е роден в Германия и е юноша на "Борусия" (Дортмунд).

Пълният списък:

Вратари: Николай Михайлов ("Левски"), Иван Караджов ("Арда"), Светослав Вуцов ("Славия");

Защитници: Васил Божиков ("Слован" Братислава), Петко Христов ("Специя"), Андреа Христов ("Славия"), Иван Турицов (ЦСКА-София), Димитър Велковски ("Серкъл" Брюж), Момчил Цветанов ("Гангуон", Южна Корея), Едисон Йорданов ("Вестерло", Белгия), Алекс Петков ("Арда");

Полузащитници: Георги Костадинов ("Арсенал" Тула), Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив), Ивайло Чочев (ЦСКА 1948), Илиан Илиев ("Аполон" Лимасол), Доминик Янков ("Лудогорец"), Борислав Цонев ("Левски"), Радослав Цонев ("Левски"), Радослав Кирилов ("Славия");

Нападатели: Кирил Десподов ("Лудогорец"), Димитър Илиев ("Локомотив" Пловдив), Атанас Илиев ("Асколи"), Георги Йомов (ЦСКА-София), Георги Минчев ("Локомотив" Пловдив), Станислав Иванов ("Чикаго Файър").