И "Байерн" (Мюнхен) загуби с 0:5 - броени дни, след като друг гранд в лицето на "Манчестър Юнайтед" бе разгромен с този резултат от "Ливърпул" във Висшата лига.

Баварците пуснаха пет безответни гола срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах) за Купата на Германия. И отпаднаха още във втория кръг на турнира.

Това е най-тежкото поражение на колоса от 1978 г. насам. Резултатът на терена на "Борусия" бе 0:3 още до 21-ата минута. Преди 43 г. "Байерн" е унизен с 1:7 от "Фортуна" (Дюселдорф). Най-големият му погром е 0:7 срещу "Шалке" у дома - през 1976 г. в първенството на ФРГ.

"Байерн" е лидер в Бундеслигата със 7 победи, равенство и загуба от девет мача. А "Борусия" (М) е 12-и - тимът загуби четири от последните си осем срещи.

Баварците бяха без треньора си Юлиан Нагелсман, който даде положителна проба за COVID-19, и е изолиран в дома си. Това е едва второто им поражение под негово ръководство. Тимът съумяваше да отбележи в 85 поредни мача преди снощното крушение.

"Аз съм напълно шокиран, заяви спортният директор на отбора Хасан Салихамиджич пред тв канала ARD. - Не показахме нищо. Все едно ни нямаше. Не спечелихме нито едно единоборство за цялото първо полувреме. Всичко, което можеше да се обърка - се обърка. Оставихме се да ни надиграят по всички линии. Беше колективен провал."

"Борусия" отправи шест точни удара във вратата на съперника си и реализира пет от тях. В същото време "Байерн" повече владееше топката и след шока в началото създаде повече чисти възможности, но не успя да се възползва.

Шампионът на Германия отпада за Купата за втори път тази година. На 13 януари втородивизионният "Холщайн" го елиминира с дузпи, а след това трофеят бе спечелен от "Борусия" (Дортмунд).