Отборът на "Холщайн" (Кийл), който се състезава във Втора Бундеслига, отстрани гранда "Байерн" (Мюнхен) в турнира за Купата на Германия. Това бе поредния пример за чара на турнирите за купите, в които често се случват подобни изненади. 

Баварците не подцениха срещата и излязоха с голяма част от титулярите си, а голямата им звезда Роберт Левандовски също се включи през второто полувреме.

В редовното време мачът завърши 2:2. Баварците повеждаха на два пъти с голове на Серж Гнабри и Лерой Сане. Тимът от Втора Бундеслига обаче показа характер. Изравнителният втори гол за домакините падна в петата минута на добавеното време и така се стигна до продължения.

В тях "Байерн" доминираше, но след няколко пропуска победителят трябваше да бъде излъчен с дузпи.

Първите петима изпълнители и от двата отбора бяха безпогрешни от бялата точка. При шестата дузпа Марк Рока пропусна за "Байерн", а Бартелс се разписа за "Холщайн" и голямата изненада в турнира стана факт. 

"Байерн" е рекордьор в турнира с 20 отличия и спечели купата в последните два сезона. "Холщайн" продължава към третия кръг и ще играе с "Дармщад".