Централната избирателна комисия е отказала да присъства на среща, организирана от администрацията на президента, на която във вторник ще се обсъдят актуални въпроси за предстоящите на 14 ноември избори, съобщи BG ON AIR. 

На срещата на "Дондуков" 2 са поканени представители на Министерството на здравеопазването, на Министерството на външните работи, ДАНС, Националното сдружение на общините и фирмата "Информационно обслужване".

"Смятам, че не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите", заяви секретарят на Комисията Севинч Солакова.

Членът на ЦИК Георги Баханов допълни, че срещите на ЦИК с Министерството на външните работи, ДАНС и "Информационно обслужване" са регулярни.

ЦИК вече е поканила на среща и здравния министър, и държавния здравен инспектор по темата за усложнената ситуация с пандемията и изборния процес, информира БНР.

Час преди насрочената среща в Президентството от ЦИК са планирали отдавна среща с мисията на наблюдателите на изборите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.