Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Централната избирателна комисия трябва да поръча 26 000 броя флашпамет и допълнителни 1600 машини за 9,5 млн. лв., обяви говорителката на комисията Росица Матева по бТВ.

Причината за допълнителните разходи, които трябва да бъдат одобрени от Министерския съвет, са изборите 2 в 1. Флашпаметите ще са нужни при евентуален втори тур на президентския вот, тъй като иначе няма да има време да се извлекат данните от първия тур. Все още няма яснота по план-сметката за вота на 14 ноември.

"Не е решено коя бюлетина ще е първа, но за ЦИК водещи са президентските избори", обясни тя.

Причината за това е фактът, че те са редовни, а парламентарният вот е извънреден, добави Матева. 

"Обсъждаме различни варианти за гласуване. За момента ЦИК се обединява около мнението да се гласува с една карта, тъй като, ако се гласува с две карти, първо процесът ще се забави още повече и след това е възможно да стане объркване с всичките карти, които трябва да ползва секционната избирателна комисия и избирателят."

В 2119 секции ще има две машини, е решила ЦИК.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.