Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Силна буря наводни пътища, събори дървета и електрическо стълбове и причини кални свлачища в райони на американския щат Калифорния, който напоследък пострада от горски пожари, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Националната метеорологична служба предупреди, че са възможни рекордни дъждове.

Метеоролозите очакват до 25 сантиметра дъжд по Западното крайбрежие на САЩ.

Ветрове със скорост над 80 километра в час връхлетяха Сан Франциско и предизвикаха прекъсвания на електричеството около Сакраменто.

Съобщено беше за наводнения в района на Санфранциския залив.

Бурята преобърна и тежкотоварни камиони. Снимка АП / БТА


Властите затвориха щатски път в окръг Бют заради кални свлачища.

Заповеди за евакуация са издадени за района на планинската верига Санта Крус заради опасения, че поройни дъждове могат да предизвикат кални свлачища в райони, опустошени от горски пожари. Подобни заповеди бяха издадени и за части от окръг Санта Барбара.

Районите, пострадали от пожари, будят тревога, защото земята, лишена от растителност, не може достатъчно бързо да попие значително количество валежи, а това увеличава вероятността от образуване на кални свлачища и наводнения, които могат да застрашат хора.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.