Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проблем възникна със съхраняването на машините за гласуване, стана ясно на днешното заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК). Беше съобщено, че договорът между "Сиела Норма" - фирмата-доставчик на устройствата за гласуване, и "Карго Партнер" - фирмата, която ги складира, е изтекъл на 30 септември 2021 г. 

Изборните комисари са били уведомени за това с писмо от "Карго Партнер". Тъй като машините вече са платени от държавата и са нейна собственост, това означава, че "Сиела Норма" няма ангажименти към съхранението им, съобщава БТА.

"Тъй като след тази дата няма сключен договор за съхранение на машините, ни уведомяват, че при липса на търговски договор, който да уреди взаимоотношенията ни, ще изнесат машините от склада на "Карго Партнер" към 1 ноември 2021 г., за да могат да ползват складовото помещение за други цели от ноември нататък", обясни членът на ЦИК Емил Войнов, който докладва писмото. 

Именно той предложи ЦИК да се обърне към министър-председателя Стефан Янев, за да поиска да бъде сключен в спешен порядък договор между държавата и "Карго Партнер".

От заседанието на ЦИК стана ясно още, че в средата на септември правителството е било уведомено за изтичащия договор за съхранение на машините и необходимостта да се сключи нов, но реакция до момента няма.

В крайна сметка, членовете на ЦИК се разбраха да пратят писмо до премиера, от когото да поискат да предприеме действия за разрешаването на проблема.

Ключови думи

Коментари

.....

След Вера Су и разнебитената ограда с Турция, ново 20 за круширалата ни държавица... Какво ли още ни очаква...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.