Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компенсация от 110 лева за всеки потребен мегаватчас електроенергия ще получат 630 000 крайни небитови абонати, обяви служебният премиер Стефан Янев. 

За целта са осигурени 450 милиона лева. Настоящата мярка е отделно от досега приетите компенсации за обезщетяване на бизнеса.

Помощта ще се отпуска автоматично въз основа на сключен договор между Министерството на енергетиката и търговци на електрическа енергия, доставчици от последна инстанция, производители на електрическа енергия и оператор на организиран борсов пазар на електрическа енергия. 

Мярката ще действа до 30 ноември 2022 г., а парите идват от печалбата на АЕЦ и ще бъдат приспадани от бъдещ дивидент на Българския енергиен холдинг към държавата. 

Попитан дали се обмисля намаляване на ДДС на тока, както постъпиха редица европейски страни, премиерът каза, че се обмисля такава мярка по отношение цените за битовите потребители от 1 януари, като в момента Комисията по енергийно и водна регулиране работи по това. 

Коментари

Малей!

Отново аз, чичо и съседа ще плащаме на Домусчиеви, Велчеви, Бобокови тока! Бачкайте роби, плащайте данъци за да може червения президент Ррадев да налива порите ни в устите на червените олигарси!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.