Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правителството се е съгласило окончателно да предвиди финансова помощ за фирмите заради високата цена на електроенергията. Това стана ясно преди малко след поредната среща на кабинета с протестиращите пред прозорците на властта работодателски и синдикални организации. 

Те  ще бъдат отразени в октомврийските сметки за ток в началото на ноември. Техническите подробности ще бъдат уточнени до края на деня, тоест все още не е ясно с колко и как ще се изградят компенсациите. 

Днес и синдикални и работодателски организации излязоха на демонстрация в центъра на София с настояване за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите за скока в цените на електроенергията.

На протеста има и представители на малки семейни фирми, както и на големи енергоемки предприятия. 

Днес цената достигна до рекордните 480 лв. за мегаватчас на борсата. Тази цена засяга и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.