Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Котировките на силно задлъжнялата група за недвижими имоти Евъргранд (Evergrande), чийто потенциален фалит би могъл да разклати икономиката на Китай, се сринаха при днешното й завръщане на Хонконгската борса, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

В сутрешната търговия ценните книжа на компанията поевтиняха с 10,51 процента до 2,64 хонконгски долара (0,34 долара), което е ясен знак за слабото доверие на инвеститорите към компанията. 

Търговията с акции на Евъргранд бе преустановена на 4 октомври и възобновена днес.

Този срив идва след новината, че задлъжнялата компания не е успяла да продаде 50,1 процента от капитала на една от дъщерните си фирми Евъргранд пропърти сървисис груп (Evergrande Property Services Group) на друга китайска компания за недвижими имоти - Хопсън дивелъпмънт (Hopson Development).

Сделката можеше да донесе 2,2 милиарда евро.

При закриването на търговията акциите на компанията на Хонконгската борса загубиха близо 12 процента от стойността си, съобщи ДПА. Загубите от началото на годината вече превишават 80 процента.

Ситуацията може допълнително да се усложни този уикенд, когато изтича 30-дневният гратисен период за лихвените плащания по офшорни облигации, които Евъргарнд трябваше да изплати на 23 септември.

Ако компанията не успее да събере необходимата сума от 83,5 милиона долара, предстои официален дефлот, отбелязва ДПА. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.