Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Доналд Тръмп обяви вчера, че лансира собствена социална мрежа, наречена "Трут Соушъл" (Truth Social), след като през януари беше блокиран от "Туитър", "Фейсбук" и "Ютуб", които го обвиняват, че е подтиквал чрез тях привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Създадох TRUTH Social и TMTG, за да се изправя срещу тиранията на технологичните гиганти (Big Tech). Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато вашият любим американски президент е заглушен. Радвам се да изпратя първата си ИСТИНА (TRUTH) пре социалната мрежа TRUTH Social много скоро. Компанията TMTG е създадена с мисия да даде глас на всички. Радвам се, че скоро ще започна да споделям мислите си през TRUTH Social и да се боря срещу Big Tech. Всеки ме пита, защо никой не се изправя срещу Big Tech? Е, скоро ще го направим!", обяви Тръмп.

Големите компании от Силициевата долина "използваха властта си едностранно, за да запушат устата на дисидентските гласове в Америка", добави Тръмп.

Преди да бъде блокиран от големите социални мрежи, републиканецът милиардер имаше около 89 милиона абонати в Туитър (където анонсираше мащабни президентски решения и шумни уволнения), 35 милиона във Фейсбук и 24 милиона в Инстаграм.

Достъпът му до "Фейсбук", "Туитър" и "Ютуб" беше забранен през януари тази година, след като негови привърженици атакуваха Капитолия. 

Платформата "Трут Соушъл" ще бъде достъпна в бета версия за поканени от ноември 2021 г., се казва още в комюникето. Новата медийна група на Тръмп TMTG ще включва по-специално услуга за стрийминг на видео съдържание - забавни програми и подкастове.

Компанията ще стане публична чрез сливане ѝ с Digital World Acquisition Corp., която вече е листвана на борсата Nasdaq, като текуща пазарна стойност се оценява на 875 милиона долара, а потенциална печалба е от 825 милиона долара в допълнителни акции.

Коментари

....

Успех!

Преобул се Илия .....

Оранджев боклук, по известен като пудела на Путин.

Тръмп

Не му ли омръзна на този? Да отиде на някой остров малко да порелаксира с милионите, които има

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.