Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министрите на отбраната от страните членки на НАТО ще одобрят днес нов отбранителен план срещу евентуална атака на Русия по няколко фронта, предаде Ройтерс.

Днес започва двудневната им среща в Брюксел.

Стратегията, която е тайна, отива по-далеч от съществуващите регионални планове за отбрана. Тя цели подготовка за отразяването на всякаква едновременна атака в балтийския и черономорския региони, включително с ядрени оръжия, проникване в компютърни мрежи или от Космоса.

Според официални представители и дипломати няма непосредствена заплаха от подобни нападения. Русия твърди, че не възнамерява да започва война и обвинява НАТО, че дестабилизира Европа с тези приготовления.

Политици от САЩ и дипломати от Северноатлантическия пакт обаче изтъкват, че Концепцията за възпиране и отбрана в евроатлантическата зона и нейният стратегически план за прилагане са необходими поради факта, че Русия разработва усъвършенствани оръжейни системи и разполага войски и военно оборудване в близост до границите на алианса. И това е необходимо въпреки новото съсредоточаване на НАТО върху въоръжаващия се Китай, отбелязват експерти и официални представители.

В началото на седмицата Русия обяви, че прекратява дейността на представителството си в НАТО, както и на това на пакта в Москва.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.