Бившият старши треньор на "Левски" Петър Хубчев най-после излезе с официално изявление по повод финансовия си спор с "Левски", макар и чрез своя представител Георги Градев.

От изнесеното излиза, че Хубчев не застрашава точковия актив на клуба, нито лиценза... Води преговори с клуба (по-точно с новите му финансови благодетели от компанията "Палмс бет"), готов е на компромиси при определени условия.

Бившият национален селекционер беше уволнен през юни миналата година. Малко след това стана ясно, че той претендира за неизплатени заплати. Хубчев спечели дела във ФИФА, която е отредила да получи определена компенсация - той и екипът му. Според непотвърдена информация сумата е поне 6-цифрена.

Вече от година се публикуват спекулации, че Хубчев няма да отстъпи, така застрашава лиценза на "сините" за професиналния футбол. Напоследък се заговори и за отнемане на точки на отбора като наказателна мярка.

Новият изпълнителен директор на "Левски" Иво Ивков обяви онзи ден, че всичко вече е въпрос на преговори, клубът е загубил дела, така правната страна била изчерпана.

Вижте изявлението на Хубчев чрез специалиста по спортно право Георги Градев:

"Относно спора между Петър Хубчев и ПФК Левски: 

От името на Петър Хубчев искам да поясня, че се води диалог с ПФК Левски чрез "Палмсбет". И двете страни показват добра воля за приключването на този случай със споразумение, като г-н Хубчев е готов на компромис при определени условия. 

Публикуването на статии с откровено невярно съдържание, уронващи престижа на г-н Хубчев и целящи обществен натиск върху него, пречи на този диалог и поставя клуба в неизгодно положение при преговорите. 

Петър Хубчев беше принуден от обстоятелствата да се обърне към ФИФА, за да разреши спора, повдигнат от ПФК Левски. 

Това можеше да се избегне от клуба при добро отношение. 

Дори г-н Хубчев да беше сезирал българския съд, резултатът щеше да е същият. Така че спекулациите относно немското гражданство на г-н Хубчев не помагат. 

Няма правна възможност да бъдат отнети точки на ПФК Левски заради Петър Хубчев."