Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият здравен министър Петър Москов от кабинета "Борисов-2" е оправдан на първа инстанция по обвиненията за сделката с ваксините „Еувакс” и „Пентаксим”.

Ставаше въпрос за замяна на препарати между нашата страна и Турция, която според прокуратурата е нанесла щети на държавата. Според Москов споразумението е изрядно и е трябвало да стане спешно, за да се спаси имунизационният календар на децата.

Заедно с Москов по това дело съподсъдими бяха зам.министърът му Адам Персенски и лица от държавния производител на ваксини "Булбио". А адвокатът му Менко Менков допоследно настояваше да се разпита и тогавашният премиер Бойко Борисов, тъй като Москов де факто бе подсъдим за решение за междудържавната "трампа", взето не от него, а от Министерския съвет.

За решението на съда се разбира от съобщение в социалните мрежи на самия Москов, който в момента е лидер на партия КОД и съпредседател на „Национално обединение на десницата".

"Специализираният съд ме призна за НЕВИНЕН по всички обвинения, които прокуратурата ми предяви преди пет години! Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези пет години! Всъщност Вие подкрепяхте усилието да не се кляка на ченгеджийницата и управлението да е в обществен интерес, а не в услуга на порочни хранителни вериги! На тези, които ме заливаха с помия, желая здраве и възможността да имат спокоен сън", написа Москов.

Както Клуб Z писа, делото срещу него бе едно от поредицата, които в много кратък период образува прокуратурата срещу министри от втория кабинет на Борисов, по времето на Сотир Цацаров. То редовно влизаше и в отчетите, които представяме пред европартньорите за борба с "високата корупция".

Коментари

Ок

Тва добре, но тва с Цветанов защо бееееее?!!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.