Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу комисията към американския Конгрес, разследваща размириците в Капитолия от 6 януари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В иска, внесен в Окръжния съд на Окръг Колумбия, се твърди, че документите на бившата администрация на Тръмп, до които комисията иска достъп, влизат в обхвата на т.нар. президентска привилегия, правна доктрина която защитава поверителността на някои от документите на Белия дом.

Така президентът има прерогатива да не разкрива определена информация пред Конгреса и съдилищата. Белият дом каза, че приемникът на Тръмп, Джо Байдън, няма да забрани на Националния архив да предаде документите, които комисията изисква, отбеляза ДПА.

Искането на комисията да получи документите е "незаконно" и "неоснователно", като целта е да се окаже "тормоз" над Тръмп и високопоставени членове на бившата му администрация, се казва в иска.

Тръмп е обвиняван, че е подтикнал привържениците си да нахлуят в сградата на Конгреса във Вашингтон на 6 януари. Размириците избухнаха, след като Тръмп изказа неоснователното си твърдение, че Байдън е спечелил президентските избори с измама.

Ключови думи

Коментари

Let's go Brandon!

Президентът Джо Брандън е винаги прав. Дори когато забрави кой е, къде е, и за какво иде реч.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.