Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шокиращ рекорд от 11% смъртност при болните от COVID отчете болницата в Асеновград, съобщи общинската администрация. Данните са за 980 приети за лечение от коронавирус. 

"Имаме 17 пациенти, които са били ваксинирани и са заболели от COVID-19, но клиничната картина при тях преминава много по–леко от неваксинираните. Нямаме случай на починал ваксиниран", посочи доктор Иван Червенков, управител на болницата в Асеновград.

Ваксинирани в общината обаче са едва 20 на сто от жителите. 

На заседание на кризисния щаб в общината кметът д-р Христо Грудев каза, че няма обяснение за негативното отношение към ваксинацията. Общината в Асеновград е получила 1 330 000 лева от централния бюджет за справяне с пандемията, като част от парите ще бъдат вложени в разширяване на гробищния парк.

Според седмичната национална статистика за смъртност от коронавирус най-голямо увеличение при починалите има в община Перник - 250 процента.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.