Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цените в туристическия бранш за зимния сезон ще скочат с 11-13%.

Това прогнозира Румен Драганов, директор на Института по оценки и анализи на туризма, пред БНТ.

По думите му поскъпването ще се дължи на по-високите цени на електроенергията и газта. Такова обаче има и в цяла Европа и България щяла да остане конкурентна страна като цени.

"Има много голям интерес към България. Имаме два пъти повече туристи от миналата година, но сега зимният сезон е още по-щастлив, тъй като ще бъдат възстановени полетите с Великобритания и Русия, където има още по-голям интерес", заяви Драганов.

Според него въпреки ниските нива на ваксинация и у нас и високите в Западна Европа, чийто курорти ще бъдат отворени тази зима, България е много конкурентна страна. Това, по думите му, се отбелязвало и в английската преса.

Туристите не се интересували от нивата на ваксинация, смята още Румен Драганов. По думите му те избирали местата за почивка само според съотношението цена-качество, а който твърдял друго философствал.

"Ето, давате кадри от вечерта от дискотеките. Да видяхте някой от старчески дом? Там, където възникват най-големите инфекции се оказаха три старчески дома. От хората, които са на вентилатор тази вечер, няма нито един, който да е бил на дискотека или ресторант в последните седмици", обрисува картината според него експертът.

А що се отнася до очакваните нови мерки, които днес, най-късно утре се очаква да обяви правителството, експертът по туризъм заяви:

"Ние помолихме да се съобщава в данните за заразени процентът на ваксинирани. 95% от ваксинираните нямат никакъв проблем, проблемът е в останалите.

Поздравления за правителството, което устоя да нямаме локдаун, което е пълна глупост. И добре че нямаме редовно правителство, защото те измислят неща ей така, да са популярни".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.