Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Парите отделени за туризъм в актуализирания бюджет ще бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в страната. Това става по искане на туристическия сектор.

“Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем зелена дестинация, т.е. - да постигнем тези нива на ваксинация, за да пожелаят всички туристи по света дестинация “България”, каза ресорната министърка Стела Балтова след среща при премиера Стефан Янев и няколко министри с представители на сектора.

Не е ясно за какво ще се използват парите - за нова рекламна и комуникационна кампания или за директно плащане на стимули на хората, които решат да си поставят ваксини. 

“Разговорът бе с изключително диалогичен характер. Обединихме се около тезата, че държавата има нужда от работещ сектор туризъм, така че всички да се чувстват спокойно и сигурно в дестинация България”, каза Балтова. 

От думите ѝ стана ясно, че това трябва да се реши до 10 дни, когато ще последва и втора среща с бранша.

"Заедно със здравните власти да намерим пакета от документи, които да гарантират сигурността и здравето на туристите", посочи тя и добави, че третата точка, по която са говорили е била за преразглеждане на икономическите и практически мерки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.