Бившият дългогодишен директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев се впуска в шоубизнеса. Епидемиологът става част от журито на "България търси талант" по бТВ.

Кантарджиев беше изненадващо пенсиониран от служебния здравен министър Стойчо Кацаров в началото на лятото заради навършени години. След това той беше поканен за консултант по ваксинационните въпроси към Столична община. Той е и един от най-големите критици на Кацаров заради управлението на пандемията, както и за бавните темпове на имунизация срещу COVID (незадоволителни и в София, включително).

Професорът стана особено популярен в началото на коронакризата през 2020 г. като участник в НОЩ. Неофициално на доста предварителен етап името му се въртеше и като възможен участник в кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ, но в крайна сметка партията предпочете съвсем различна формула за участие.

"Добре познат на цяла България, професорът се присъединява към шоуто извън служебните си задължения и популярната си обществена роля от последните месеци и години. С качествата на човек със скрит артистичен талант, невероятно чувство за хумор и професионална способност да погледне на нещата с усмивка и в най-тежките моменти, той се впуска в предизвикателството „България търси талант“, за да допринесе към преобразяването на шоуто през новия сезон. С усет към забавното и смешното, с бърза мисъл и завиден интелект – проф. Кантарджиев ще бъде първи с остроумните отговори и коментари, но и с безпощадни критерии", рекламират новия член на журито от шоуто.

“Дойде време да мислим позитивно, дойде време да се откажем от страха и недоверието, дойде време да се забавляваме, но да имаме едно на ум!”, е цитиран професорът.

Друго ново попълнение в журито ще е водещият на късното шоу по бТВ - Николаос Цитиридис.

„Новото начало винаги ми действа ободряващо, а новият сезон на „България търси талант“ обещава точно това - ново начало и за участниците, и за журито, а и за мен в телевизията. Обещавам на себе си и на всички пред екрана, да не правя компромиси и да търся новия талант на България - до край”, казва Цитиридис.

Кантарджиев и Цитиридис заемат местата в журито на Ицо Хазарта и на Любен Дилов. И двамата са кандидат-депутати на тези парламентарни избори - рапзвездата от "Продължаваме промяната", а Дилов отново от ГЕРБ.

"Професор Тодор Кантарджиев и Николаос Цитиридис ще са достойната половина, редом до двете дами - Катерина Евро и Евелин Костова", пишат още от бТВ.