Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Учителите в средните училища ще имат проблеми със заплатите до края на годината.

"Едва 8 от допълнителните 22 милиона лева, отпуснати с актуализацията на бюджета за образование, ще отидат за училищата от средното образование", заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Така до края на годината много училища ще изпаднат в невъзможност да осигурят нормалното изплащане на заплати и социални плащания на учителите, предаде БНР.

"Това са недостатъчни средства, които няма да стигнат за получаване на работните заплати и социалните плащания в 120 училища и съответно ще затрудни издръжката на учебните заведения. Ще са ни необходими някъде между 29-30 милиона лева, за да можем да изкараме бюджетната 2021 година", каза още Такева.

Ключови думи

Коментари

.....

Явно пак Боко е виновен. Оставка, Боко! Кога да очакваме плодовете на последните 2 парламента и на 2 служебни кабинета на Радев?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.