Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нямам нищо против, но всеки сам си "преценя".

Това е най-популярната реплика тези дни и седмици. За едни ваксини става дума. И се използва от всякакви хора, без значение образование и познания. Затова бързам да дам още предложения къде още би паснала идеално, защото е необорим научен аргумент. Та, ето:

• „Нямам нищо против квантовата механика. Но както знаем, тя е измислена набързо, от странни хора, и то без компютри. Кой измисля каквото и да е без компютри? А и Константата на Планк е толкова малка, съмнително е. Нищо българско не е толкова малко. Трябва да е 681. Но всичко е въпрос на лично самосъзнание и „всеки сам си преценя“ колко да му е Константата на Планк.“

• „Нямам нищо против електричеството. Но както знаем, то е измислено набързо, а и учените не стигат до една идея колко точно голямо е това електричеството. Някой казват 220, други 230, а трети направо свалят на 12 волта. Има някаква политическа заигравка да ни накарат насила да го приемем. Но всичко е въпрос на лично самосъзнание и „всеки сам си преценя“ колко да му е тока.“

• „Нямам нищо против гравитацията. Но както знаем, тя е измислена много набързо и то под ябълково дърво, което си е доста странно. И не може някой да ни задължава да приемем това 9.8 m/s². Странно е, дяволско, не е българско традиционно. Но всичко е въпрос на лично самосъзнание и „всеки сам си преценя“ колко да му е гравитацията.“

• „Нямам нищо против горещината на Слънцето. Даже напротив, лятото се пека на плажа. Но както знаем, Слънцето залязва вечерта и всичко се охлажда. Затова не виждам проблем да се разхождаме по Слънцето. Аз на Дубай на центъра съм се разхождал по жегата, та на едно Слънце няма.

Виж само какво е хладно и вали дъжд днес. Но всичко е въпрос на лично самосъзнание и „всеки сам си преценя“ колко му е жега на Слънцето.“

Струва ви се странно и смешно? Правилно, така е. Така звучат всички хора, които без поне няколко години сериозно образование по фундаментални науки се пробват „сами да си преценят“ факти по научни теми.

Но то кое ли е нормално в нашето общество…

А и наглото Слънце непрекъснато изгрява от Изток и не дава на никого нищо сам да си преценя…

Коментарът е от фейсбук на Любомир Аламанов.

Коментари

В Т's picture
В Т
ВТ

Верно ли?

Ваксините са с ранг на научна истина?

Желязо каменоff

С физиологичен разтвор ше се боцнат и ше съм бетон

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.