Елисавета Белобрадова, по-известна в социалните мрежи като Летящата козила Ерато, ще води в т.нар. лидерски 25-и МИР в София.

Това е решила "Демократична България" часове преди крайния срок за внасяне на листите за кандидат-депутати.

Така Белобрадова ще се изправи срещу лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Благодарение на активната си лична кампания, на предишните парламентарни избори Белобрадова, която беше на едно от задните места в листата на "Демократична България" в 23-ти МИР в София, успя да се изкачи до второто място и се нареди непосредствено след водача - лидера на ДСБ Атанас Атанасов, като попучи от избирателите 7805 преференции.

Досега в 25-и МИР водач бе съпредседателят на коалицията Христо Иванов. Той обаче ще води във Велико Търново, както и в Пловдив-град, където водач на последния вот бе Велизар Шаламанов. В Старата столица Иванов ще се изправи срещу водача на ДПС Делян Пеевски, а в Пловдив все пак ще има лидерска битка, тъй като там водач на ГЕРБ отново е партийният лидер.

ИТ специалистът Божидар Божанов ще е водач за София-област, където водач на предходния вот бе пулмологът д-р Александър Симидчиев. Сега той ще е трети в 25-и МИР.

Другите двама съпредседатели на обединението - Атанас Атанасов и Владислав Панев, ще оглавят листите в софийските 23-ти МИР и 24-ти МИР.

Депутатът от 45-ото и 46-ото Народно събрание Ивайло Мирчев е отново начело на листата в Бургас.

Съпредседателят на "Зелено движение" Борислав Сандов заема този път първа позиция в кандидатдепутатската листа от район Монтана вместо Смолян.

Председателят на партия "Достойнството на един народ" Найден Зеленогорски ще оглави листата както обичайно в Плевен, а бившият общински съветник от Димитровград и местен лидер на ДСБ Катя Панева - тази в Хасково.

В "Демократична България" редиха листите си до последния възможен момент.