Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пет области в страната са вече в тъмночервената зона на база 14-дневна заболеваемост към 7 октомври. Освен Габрово, това са Видин, Монтана, Перник и Сливен. В тези области е премината границата от 500 заразени на 100 хил. души.

Информацията е от сайта на Националния център по заразни и паразитни болести.

Към 7 октомври средната заболеваемост за страната е 385 на 100 хил. души, което държи България все още извън зоната с най-високи стойности на разпространението на пандемията.

Спрямо средните стойности от вчера има ръст - заразените. Тогава те са били 360 на 100 хил. души.

"Намираме се в четвърта вълна, в пълния ѝ разгар. След едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, сега виждаме, че макар и слабо, ръстът продължава.

Това коментира пред БНТ в четвъртък главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него все още здравната система работи почти нормално, в отделни райони напрежението е по-голямо, "знаете за Търговище, където ситуацията вече се нормализира, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик".

"Винаги могат да се затегнат мерките, когато това е необходимо и оправдано, но е доста болезнено. От една страна, това страшно много умори и изнерви хората, от друга - много хора започват да пренебрегват опасността и са по-малко склонни да правят жертви заради друг...", каза още Кунчев.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.