"Левски" ще играе домакински мач пред празни трибуни и ще плати солидна глоба заради прояви на публиката в мача с "Лудогорец" (2:4) от Първа лига в неделя.

Дисциплинарната комисия на БФС лиши "сините" от домакинство (заменя се с двубой на "Герена" без публика) и глоби клуба с общо 9300 лв. 

В края на първото полувреме на двубоя с "орлите" на терена бе хвърлена факла, която падна близо до съдията Георги Кабаков и футболист на гостите. За това провинение наказанието е следното:

"За хвърлен предмет с последствие, на основание чл. 37, ал.1, т. 4, б. Б, предложение 2 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва ПФК "Левски" гр. София с лишаване от домакинство за една среща и имуществена санкция в размер на 4000 лева. На основание чл.37, ал.1, т.21, б. Г от ДП /2021/2022/ ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика."

Още 3000 лв. "Левски" отнася "за възпламенена пиротехника на терена". 

Останалите глоби до 9300 лв. са за хвърлени димки, довели до спиране на играта, нерегламентирано използване на пиротехнически изделия и нецензурни скандирания.

"Левски" страда от финансови затруднения и глобата удря по клуба в неподходящ момент. Той ще бъде лишен и от приходи от билети в домакинския мач с "Пирин", когато трябва да изтърпи наказанието си.