"Левски" и "Лудогорец" направиха зрелищен мач в 10-ия кръг на Първа лига, а "орлите" си тръгнаха с трите точки от "Герена" - 4:2. "Сините" отново не спечелиха в шампионата и отново бяха обърнати, а със сърцатата си игра бяха близо поне до точка.

Часове преди сблъсъка шампионите обявиха, че се разделят с треньора Валдас Дамбраускас и тази вечер отново бяха водени от Станислав Генчев (долу). След срещата Кирил Десподов разкри, че литовецът е бил уволнен на следващия ден след загубата от "Цървена звезда" - в петък.

Двубоят наистина си струваше - като голове, развой и динамика. Шоу имаше и на трибуните.

Борислав Цонев откри в 26-ата минута, но синята радост не трая дълго - Доминик Янков изравни в 29-ата. В 47-ата Пиерос Сотириу за първи път изведе "Лудогорец" напред в резултата.

"Левски" прояви упорство и характер, натисна и в 81-ата стигна до заслужено 2:2. Борислав Цонев бе точен от дузпа, отсъдена след разглеждане на ВАР за нарушение срещу Билал Бари в наказателното поле.

Отново обаче "сините" бързо допуснаха попадение. При грешка в защитата Кирил Десподов асистира на Елвис Ману - 3:2. Минута преди края Бърнард Текпетей сложи край на каквато и да било интрига - 4:2.

Двубоят започна двуостро и с голяма битка по целия терен. Николай Михайлов отрази удар на Пиерос Сотириу. След това вратарят спаси тима си още веднъж - при опит на Десподов. Неочаквано "Левски" поведе, а голът бе изработен от Здравко Димитров.

"Лудогорец" отговори с хубава атака и асистенция на Мавис Чибота за Янков - 1:1. Така свърши първото полувреме, а в началото на второто "орлите" взеха аванс и за кратко продължиха да доминират.

След 60-ата минута обаче "Левски" показа хъс, а също така и че се подобрява физически, защото имаше сили да осъществи натиск и да вдигне темпото. Борислав Цонев накара вратаря Кристиан Кахлина да избива с ръка.

След още няколко ситуации пред Кахлина се стигна до дузпата. Изглеждаше, че срещата ще завърши наравно, но по-голямата класа на "Лудогорец", както и грешките на домакините, наклониха везните в края.

В класирането "Лудогорец" е начело с 21 точки и два мача по-малко. Със същия актив е "Ботев" (Пловдив). Трети е ЦСКА-София с 19 т. и три двубоя по-малко. "Левски" е 11-и с 8 точки.

ЦСКА-София драматично победи "Царско село" с човек по-малко

Много труден успех за "червените" (днес играха в черно като гости) - 2:1. В 50-ата минута тимът остана с човек по-малко на терена на "Царско село" заради набързо изкарани два жълти и червен картон от Жеферсон.

Амос Юга откри в 55-ата, а в 72-ата Лукас Диас изравни. Течеше добавеното време, когато влезлият като смяна Карло Мухар реализира за 2:1 с добавка - топката се отби в гредата след удар с глава на направилия пропуск малко преди това Калоян Кръстев.