Продължават ударните интервюта с интересни признания на Килиан Мбапе, който след дълго мълчание явно реши да си каже всичко пред най-големите френски медии.

Вчера излезе анонс за разговор със звездата на "Пари Сен Жермен" в RMC, който ще бъде излъчен тази вечер. Мбапе казва там, че през лятото наистина е поискал да напусне клуба, за да премине в "Реал" (Мадрид), но го е направил рано през лятото, а не в последния момент.

Сега наред е интервю за в. "Екип" - най-големият спортен всекидневник в света.

Там Килиан признава, че нарекъл съотборника си Неймар "клошар", след като бе заменен в мач от френското първенство. Още тогава камерите показаха как нападателят беснее на резервната скамейка и се оплаква, че бразилецът не му подава.

"Какво може да ме накара да остана в ПСЖ? Далеч сме от това, след като през лятото исках да напусна, казва Килиан Мбапе. - Не съм лицемер, бях достатъчно ясен. Ще видим какво ще се случи, бъдещето ми не е приоритет в момента. Сега съм в ПСЖ. Ако бях напуснал през лятото, щях да отида само в "Реал" (Мадрид). Но продължих да играя и да давам всичко от себе си. Няма проблем. Защо исках да напусна? Защото мислех, че приключението му тук е приключило."

"Пак казвам, исках да премина само в "Реал". Това бе следващата логична стъпка."

Мбапе за първи път признава, че е обмислял временно да спре да играе за Франция - заради критиките, които получи след отпадането от Швейцария на Евро 2020. Бяха му отправени упреци за цялостното представяне на шампионата.

"Националният отбор е най-важното нещо и ако той ще е по-добър без мен, така да бъде. Изговори се много - как сме загубили заради егото ми, че съм искал твърде много пространство само за себе си, че без мен сме щели да спечелим...", продължава 22-годишният ас.

Килиан завършва с това, че в никакъв случай не би си позволил "да не си дава зор" заради това, че през лятото трансферът му в "Реал" не е бил осъществен. Обича футбола твърде много и изпитва огромен респект към ПСЖ.