Килиан Мбапе открито заяви, че през лятото е поискал от "Пари Сен Жермен" да го продаде. Той даде пространно интервю за RMC Sport, което ще бъде излъчено утре вечер.

Една от големите звезди на съвременния футбол за първи път говори за неслучилото се преминаване в "Реал" (Мадрид), който направи две оферти - за 160 и 180 милиона евро. ПСЖ обаче ги отклони, независимо от риска да загуби нападателя без пари догодина - ако не поднови договора си.

"Исках да напусна, просто в онзи момент не исках да преподпиша. Но желанието ми беше клубът да получи трансферна сума и така да ми намери качествен заместник, рече френският национал. - Този клуб ми е дал много, винаги съм бил щастлив тук. Прекарах четири години в "Пари Сен Жермен". И още съм тук. Заявих желанието си достатъчно рано, така че клубът да има време за реакция. Исках всички да спечелят, да минем ръка за ръка през това и се подпише добър договор. В същото време обявих, че ако искат от мен да остана, ще се съобразя."

От анонса не става ясно дали Мбапе все още е решен да смени Париж с Мадрид.

"Хората говорят, че съм отхвърлил шест или седем оферти за удължаване на договора, че не искам повече да говоря с Леонардо (спортният директор, бел. ред.), тези неща са абсолютно неверни. Беше ми казано, че трябва да разговарям с президента на клуба", добави Килиан.

Той е недоволен от писанията и твърденията, че бил съобщил решението си да напусне в края на август - малко преди края на трансферния период. Опровергава това - направил го е в края на юли. В противен случай излизало в очите на хората, "че се държи като крадец".

В интервюто Килиан Мбапе е запитан по още интересни теми - наистина ли е арогантен, за идването на Лео Меси в ПСЖ, за френския национален отбор и т.н. И говори по всички тях.