Валдас Дамбраускас вече не е старши треньор на "Лудогорец", съобщават спортните ежедневници "Тема Спорт" и "Мач Телеграф". Новината излиза часове преди шампионатния мач на "орлите" срещу "Левски" на "Герена".

След тиражирането й клубът дълго мълча - нито потвърждаваше, нито отричаше. По обед днес все пак призна със следното съобщение на официалния си сайт и в социалните мрежи:

"Управителният съвет на Лудогорец взе решение да започне преговори с Валдас Дамбраускас и Мариус Скендерис за прекратяване на договорите им като старши треньор и помощник треньор на Лудогорец. 

В днешния мач с Левски отборът ще бъде воден от Станислав Генчев.

Подробности ще бъдат съобщени допълнително от ПФК Лудогорец."

Очакваше се, че "Лудогорец" ще бъде воден днес от Станислав Генчев, който заместваше Дамбраускас докато беше под карантина заради положителна проба за COVID-19. Промяната съвпада с паузата за националните отбори, така се очаква до следващия двубой на "орлите" те да имат постоянен старши треньор.

Дамбраускас изкара точно девет месеца в Разград - той беше назначен на 3 януари. Стана шампион, спечели Суперкупата и стигна с тима до плейофа за групите на Шампионската лига. Ако се съди по пубикациите, босовете на клуба още тогава са останали недоволни заради отпадането от "Малмьо".

Последва спад в представянето на всички фронтове - загуба в Първа лига, равенство и поражение в Лига Европа, трудно продължаване за Купата на България срещу второразредния "Спартак" (Варна)... Така уволнението на литовеца не е изненада - при всяка такава серия на почти всеки наставник в Разград е била посочвана вратата.