"Лудогорец" загуби от "Цървена звезда" в Лига Европа - 0:1 в мач от втория кръг на груповата фаза, игран в Разград. Канга заби много красив гол с поразяващ диагонален удар в 64-ата минута.

"Звезда" излезе без четирима от най-добрите си футболисти - заради COVID-19, но въпреки това игра малко по-добре на българска земя и логично отнесе трите точки.

В 80-ата минута домакините можеха поне да изравнят, но удар на Мавис Чибота, възползвал се от грешка на "червено-белите", мина на сантиметри от вратата. Четири минути преди това "Лудогорец" остана с човек по-малко - втори жълт картон получи Сисиньо.

Българският шампион не впечатли. И ако срещу "Мидтиланд" преди две седмици се отърва, тази вечер преглътна поражение. "Зелените" стигнаха само до един удар във вратата. Мачът бе равностоен, но сръбският гранд повече приличаше на тим, който знае как да спечели.

"Лудогорец" можеше да поведе още в началото - Бърнард Текпетей изскочи на чиста позиция, а излезлият хазартно вратар Зоран Попович изпя да блокира удара му. Попович зае мястото на Милан Борян (бивш страж на 10-кратния ни шампион), който е сред заразените с COVID-19.

Малко след това "орлите" отново създадоха опасност. Като цяло обаче първото полувреме мина по вкуса на "Звезда".

През второто играта вървеше равностойно. След гола на сръбския представител - в 68-ата минута, Бърнард Текпетей удари напречната греда с шут отдалеч с левия крак.

В последните минути "Цървена звезда" удържа опитите на "Лудогерец", за което му помогна и числения превес.

"Цървена звезда" е начело на групата с 6 т. "Брага" има 3, а "Лудогорец" и "Мидтиланд" по 1 т. В другия мач от групата португалският тим се наложи над датския с 3:1. На "орлите" предстоят два мача с "Брага".