Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Девет са пациентите, загинали в пожара, който избухна тази сутрин в спешното отделение на инфекциозната болница в град Констанца, Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, цитирана от Нова тв.

Цялата болница е била евакуирана, от всички медицински звена в окръга е поискано да приемат пациентите ѝ, като прехвърлянето им още продължава. Пожарът вече е потушен.

Десетки линейки от Констанца, Кълъраш, Яломица и Галац участват в операцията. Разположен е и мобилен пункт за триаж на пациентите в зоната на евакуацията.

Сутринта в болницата е имало общо 113 пациенти.

Според източници от румънското правосъдие е започнало разследване на пожара, който се разглежда като виновно причиняване на смърт.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.