Не само Антъни Джошуа и неговите фенове страдат за загубата му в събота от Александър Усик и сдадената световна титла в тежка категория. Оказва се, че и един от големите му съперници - Тайсън Фюри, е изпитал негативни чувства.

Това не е изненада, тъй като дългоочокваният мултимилионен мач между двамата британци се отлага за неопределено време. Ако въобще се случи.

"Надявах се, че Джошуа ще спечели този мач, но той не успя, рече Циганския грал, цитиран от Би Би Си. - Не че ми е работа.

Гледах ли мача? Да, гледах го. Бях ли абсолютно наранен, че Усик победи? Да, бях."

Джошуа и Фюри трябваше да излязат на ринга в Саудитска арабия миналото лято и този двубой щеше да има статута на обединяващ всички световни титли в категорията - с други думи, излъчващ абсолютен световен шампион. Дионте Уайлдър обаче спечели арбитраж в САЩ, който принуди англичанина да се бие с него (по силата на договор), в противен случай би загубил титлата си.

Така титаничният британски сблъсък стана зависим от поне два двубоя преди това. И сега виси във въздуха. Това е причината за "наранените чувства" на Циганския крал, а не че той изпитва симпатии към Ей Джей. Двамата редовно разменят остри реплики и закани.

Фюри отказа да говори повече за загубата на Джошуа с аргумента, че никога не напада някой, който е паднал. Все пак той даде съвети как сънародникът му може да си върне трона - като се придържа към силните си страни. Нещо, което не е направил на стадиона на "Тотнъм".

Сега Тайсън е фокусиран към битката с Уайлдър на 9 октомври в Лас Вагес. Срещата трябваше да е през лятото, но бе отложена заради положителен тест на Фюри за коронавируса. С нея ще бъде затворена трилогия между двамата - първият мач завърши наравно, а след това британецът нокаутира опонента си. 

И се сдоби с титлата на WBC (останалите са на сметката на Усик сега).

"Дионте Уайлдър е най-опасният боксьор в тази категория, продължи ексцентричният манчестърец. - Според мен той е по-добър от Джошуа, Усик и всеки друг. И то с лекота. Но мен не може да бие. Има много силен удар и ако те уцели, може да пострадаш. Нищо друго не ми минава през главата сега - само този двубой."

В същото време все повече се говори, че Джошуа вече е задействал клаузата за реванш с Усик. От щаба на украинеца подхвърлят, че той би искал да излезе на Олимпийския стадион в Киев. По този повод импресариото Еди Хърн побърза да каже, че може да организира мач и там.